Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Δελτίο Τύπου ConQueer εν όψει του 1ου LGBTQI+ Pride Κρήτης

Δελτίο Τύπου ConQueer εν όψει του
1ου LGBTQI+ Pride Κρήτης

   H πόλη μας σύντομα θα φιλοξενήσει το 1ο Φεστιβάλ Ορατότητας και Διεκδικήσεων για την απελευθέρωση Φύλου, Σώματος και Σεξουαλικότητας - LGBTQI+ Pride Κρήτης. Δύο χρόνια τώρα η ομάδα φύλου και σεξουαλικότητας ConQueer δραστηριοποιείται στο Ηράκλειο δίνοντας το στίγμα της στην τοπική κοινωνία, μια φωνή ενάντια στον σεξισμό, την ομοφοβία, την αμφιβοβία και την τρανσφοβία.
   Εν όψει λοιπόν του φεστιβάλ αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε μια σειρά εκδηλώσεων και δράσεων για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας γύρω από θέματα φύλου και σεξουαλικότητας, οι οποίες θα κορυφωθούν με το Φεστιβάλ.


Πρόγραμμα:

17/5 : Mικροφωνική διαμαρτυρία στα λιοντάρια για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της ομοφοβίας, της αμφιφοβίας και της τρανσφοβίας. 18.30 λιοντάρια

28/5: Προβολή της ταινίας «Pride»

4/6: Προβολή του ντοκιμαντέρ «Benim Çocuğum» (Το παιδί μου )

11/6 : Προβολή της ταινίας «Hedwig and the Angry Inch»

18/6 : Προβολή του ντοκιμαντέρ «ΑΜΦΙΒΙΟΣ / AMPHIBIUS»

23/6 : Μικροφωνική παρέμβαση για το LGBTQI+ Pride Κρήτης



  Οι ταινίες θα προβληθούν στον Kοινωνικό Xώρο των Iδρυμάτων Καλοκαιρινού. Αντί για αντίτιμο, παρακαλείται η προσφορά τροφίμων για το κοινωνικό παντοπωλείο. Μετά από κάθε προβολή θα ακολουθεί συζήτηση.


  Μέσω των δράσεων μας δίνεται η δυνατότητα για μια στενότερη επαφή, να προωθήσουμε τα αιτήματά μας και να έρθουμε σε εποικοδομητικό διάλογο.

Διεκδικούμε την ισότιμη συμμετοχή μας στο δημόσιο χώρο και το πολιτικό γίγνεσθαι , ένα δικαίωμα που διαρκώς αμφισβητείται . Γι αυτό επιλέγουμε την ενεργό μας παρουσία στην πόλη του Ηρακλείου και, πρωτίστως, να συνδιοργανώσουμε το Φεστιβάλ με την αντισεξιστική – αντιομοφοβική ομάδα Ρεθύμνου Φύλο και Φτερό και άλλες αλληλέγγυες ατομικότητες.


 Σας περιμένουμε όλ@ στις 26 και 27 Ιουνίου στο πάρκο Γεωργιάδη! 


ConQueer
Oμάδα φύλου και σεξουαλικότητας Ηρακλείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου