Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Κάλεσμα για διαμαρτυρία για την δίκη του χρυσαυγίτη βιαστή από την Ιεράπετρα


Στις 27 Μαΐου εκδικάζεται η υπόθεση του βιαστή, χρυσαυγίτη Γ.Πετράκη.
Ο εν λόγω καθηγητής φυσικής αγωγής και προπονητής από την Ιεράπετρα κατηγορείται για βιασμό ανήλικης αθλήτριας του. Οι βιασμοί ξεκίνησαν το 2001 όταν η μαθήτρια και αθλήτριά του ήταν 13 χρονών και συνεχίστηκαν μέχρι τα 17 της.
Το 2005, οι γονείς της αθλήτριας έκαναν καταγγελία στην δευτεροβάθμια Λασιθίου και τότε δέχτηκαν πολλές πιέσεις για να την αποσύρουν. Ο προπονητής πέρασε από Πειθαρχικό Συμβούλιο, στο οποίο η νεαρή αθλήτρια κατέθεσε, υπό το βάρος ψυχολογικής πίεσης, πως ό,τι έγινε, έγινε με τη συγκατάθεσή της και τελικά απέσυρε την καταγγελία της.
Η υπόθεση ήρθε ξανά στο φως της δημοσιότητας πριν από 3 χρόνια το 2012, όταν η 25χρονή, έπειτα από αποκάλυψη δύο παρόμοιων περιστατικών αλλά κυρίως λόγω της διαγραφής του βιαστή της και λυκειάρχη πλέον Γ. Πετράκη από την ΕΛΜΕ Λασιθίου επειδή έκανε κήρυγμα εν ώρα μαθήματος υπέρ της Χρυσής Αυγής, αποφάσισε να μιλήσει ξανά και να τον καταγγείλει δημόσια.
Ο Γ. Πετράκης καταδικάστηκε πριν μερικούς μήνες πρωτόδικα σε 3 χρόνια και 9 μήνες φυλάκιση για ρατσιστική επίθεση εις βάρος μεταναστών τον Φεβρουάριο του 2013 στο χωριό Βαϊνιά της Ιεράπετρας -την ώρα που ιεραπετρίτες και ιεραπετρίτισσες αγωνίζονταν για να μην κλείσει το τοπικό νοσοκομείο- για το οποίο και άσκησε έφεση. Παράλληλα είναι υπόδικος και για την τρέχουσα δίκη της χρυσής αυγής και γι αυτό έπειτα από αναβολή, η εκδίκαση της υπόθεσης του βιασμού ξεκίνησε στις 14 Μαΐου και συνεχίζεται στις 27 Μαΐου, στις 9 το πρωί, στα δικαστήρια Ηρακλείου.


Η ανοχή της κοινωνίας στον κάθε βιασμό σημαίνει συνενοχή στον επόμενο. Η πατριαρχική κοινωνία επιτρέπει στον άνδρα να χρησιμοποιεί εξουσιαστικά κάθε έκφραση της σεξουαλικότητας και να επιβάλλεται στο πάντα διαθέσιμο, “προς κατανάλωση” γυναικείο σώμα. Οι 4500 βιασμοί γυναικών το χρόνο στην Ελλάδα, αποδεικνύουν ότι δεν είναι μια βία που συντελείται από κάποιον άγνωστο στα σκοτεινά, αλλά συμβαίνει μέσα σε σπίτια, σε γυμναστήρια, στην καθημερινότητα.


Όσο η κοινωνία μας θέλει πειθήνιες, παθητικές, σιωπηλές και βιασμένες, τόσο θα φωνάζουμε, θα καταγγέλουμε και θα αγωνιζόμαστε ενάντια στον σεξισμό, σε κάθε εξουσία πάνω στα σώματα και τις ζωές μας, αλλά και ενάντια σε κάθε μορφή καταπίεσης.


Αλληλεγγύη στην γυναίκα που αποφάσισε να μιλήσει ξανά για το βίωμά της και να καταγγείλει δημόσια - κανένα άτομο μόνο απέναντι στη σεξιστική βία.
Ενάντια στην έμφυλη βία και στην κουλτούρα του βιασμού.
Ενάντια στη σιωπή και στη συγκάλυψη.




Καλούμε σε διαμαρτυρία την Τετάρτη 27/05/15 και ώρα 9:00 π.μ. (ώρα συνέχειας της δίκης) έξω από τα δικαστήρια Ηρακλείου.




ConQueer Ομάδα Φύλου και Σεξουαλικότητας Ηρακλείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου